Green card Basvurusunda Gerekli SartlarGreen Card Başvurusunda bulunabilmek için gerekli şartlar nelerdir?

Başvuru sahipleri lise dengi okul mezunu olmalı ya da en az iki yıllık eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte son beş yılın iki yılında çalışmış olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayamayanların Green Card çekilişine başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Bütün başvuru sahipleri, çekilişe katılmaya elverişli ülkelerin vatandaşları olmalıdır. Ancak bu kuralın iki istisnası vardır:

1) Eşi Çekilişe Uygun bir ülkenin vatandaşı olan bir başvuru sahibi; elverişli olmayan bir ülkenin vatandaşı olsa bile, eşinin uyruğunu kendi uyruğu şeklinde gösterip kendi vizesiyle birlikte eşinin vizesini de sunarak ve eşzamanlı olmak şartıyla Amerika’ya giriş yapabilir.

2) Çekilişe Uygun Olmayan bir ülkede doğan, fakat anne ya da babası aynı ülkenin vatandaşı olmayan veya o ülkede doğmamış bir kişi ebeveynlerinden birinin uyruğunu göstererek başvuruda bulunabilir.

Green Card Başvuru Şartları

Lise veya dengi okul mezunu olmak;

Eğer lise veya dengi bir okul mezunu değilseniz son 5 yılın 2 yılında, en az 2 yıl eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte çalışmış olmanız ve bunu belgeleyebilmeniz gerekmektedir.

Eğer lise veya dengi okul mezunu iseniz iş tecrübesi aranmaz.

İngilizce bilmeniz kesinlikle şart değildir.

Çekilişe başvurularda bir yaş sınırlaması yoktur.

Çekilişe başvuruda bulunmak için mesleğinizin, yaşınızın, yüksek lisansın, üniversite mezunu olmanızın veya sertifikalarınızın hiç bir etkisi yoktur.

Başvurunuz için önem taşıyan tek şey bilgilerinizin bir kerede, eksiksiz ve hatasız doldurularak başvuru süresi içerisinde Amerika yetkili mercileri tarafından belirtilen elektronik transfer sayfasından yapılmasıdır.

Bütün başvurular eşit şansa sahiptir.

Şansınızı artırmanın tek yolu, eğer evliyseniz eşiniz adına da başvuru yaparak şansınızı ikiye katlamaktır.

Reklamlar

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?