Green Card Egitim Is Tecrubesi

Green card çekilişe katılmak için eğitim veya iş tecrübesi ile ilgili şartlar nelerdir?

Green Card Başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmanız veya en az 2 sene mesleki tecrübe gerektiren bir işte çalışmış olmanız gerekmektedir.

Katılım için bunun dışında herhangi bir şart aranmaz.

Kanun ve yönetmelikler gereğince bütün adaylar en az lise eğitimi ya da eşdeğerini almış veya geçmiş 5 yıl içerisinde en az iki senelik bir eğitim veya tecrübe gerektiren bir işte çalışmış olmalıdır.

Lise eğitimi yada eşdeğeri ” başka bir ülkede Amerika’daki 12 yılı kapsayan ilk ve orta öğretimle kıyaslanabilir bir eğitim sistemini başarı ile bitirmek anlamına gelmektedir.

İş tecrübenizin onaylanması Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı’nın iş bulma ve eğitim idaresi tarafından yayınlanan meslekle ilgili ünvanlar sözlüğünün en son baskısına dayalı olarak yapılacaktır.

Eğitim ve İş Tecrübesini ispatlayan belgeler başvuru ile birlikte yollanmamalıdır.

Çekilişin kazanılması halinde yapılacak mülakatlar sırasında konsolosluk memuruna verilmelidir .

Reklamlar

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?