New York’ta Srebrenica Soykırım Anma Programı

Srebrenitsa Soykırımı
Avrupa’da, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenica (Srebrenitsa) soykırımının 18. yıl dönümünde New York‘ta anma töreni düzenleniyor.
Srebrenica Genocide 18th Year Commemoration

11 Temmuz’da New York, Dag Hammarskjold Plaza’da öğlen vakti başlayacak törende, Türk Amerikan Toplumunu temsilen, Türk Amerikan Dernekleri (TADF) Başkanı Ali Cinar  konuşma yapacak.

 Alaturka Online / New York

Programın Detayları

July 11th – Srebrenica Genocide 18 Year Commemoration
Minute by Minute Program

12:00 – Gathering
12:30 – Official Start of Program – Commemorative Choir Performance (Srebrenica Inferno), 5 min
12:35 – Opening Remarks – Alma Osmanović, 5 min
12:41 – First Speaker – H.E. Mirsada Čolaković, Ambassador of Bosnia and Herzegovina to the UN, 5 min
12:46 – MC announcement, 1 min
12:47 – Ambassador Mo Šaćirbey – first ambassador of BiH to the UN, lawyer and publicist, 5 min
12:52 – MC Announcement, 1 min
12:53 – Survivor of Genocide address – Osman Bećirović, 5 min
12:53 – MC announcement, 1 min
12:59 – Survivor of Genocide address – Tima Alić, 5 min
1:04 – MC announcement, 1 min
1:05 – Survivor of Genocide address – Senahid Halilovic, 7 min
1:12 – MC announcement, 1 min
1:13 – Tanya Domi – Executive at Global Action to Prevent War, Director of Media Relations at CUNY, 5 min
1:18 – MC announcement, 1 min
1:19 – Daisy Khan – Muslim Women of the World, 5 min
1:24 – MC announcement, 1 min
1:25 – Mr. Nedžad Ajnadžić – former 1st Army Corps General during War Time, 5 min
1:30 – MC announcement, 1 min
1:31 – Ali Çınar- President of Turkish American Federation, 5 min
1:36 – Imam Mustapha Senghor- chairman of the Harlem Islamic Cultural Center, 5 min
1:41 – Closing Remarks, Senad Ahmetovic – BHICNY secretary, 10 min
1:51 – Commemorative Choir Performance (Jedna si Jedina), 5 min

Srebrenica Genocide 18th Year Commemoration 2

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?